Datamiddag 2024 over discriminative AI en verzekeren

VvV

Iedereen is het erover eens dat je discriminative AI op een verantwoorde en ethische manier moet inzetten. Met het Ethisch kader in 2020 hebben verzekeraars een belangrijke stap gezet om discriminatie tegen te gaan. Maar hoe houd je de toepassing van discriminative AI eerlijk?

Discriminative AI is de meest gebruikte vorm van algoritmes voor machine learning. Iedereen is het erover eens dat je discriminative AI op een verantwoorde en ethische manier moet inzetten. Met het Ethisch kader in 2020 hebben verzekeraars een belangrijke stap gezet om discriminatie tegen te gaan. Maar hoe houd je de toepassing van discriminative AI eerlijk? Kan je discriminative AI wel gebruiken zonder te discrimineren? Benieuwd naar het antwoord op deze belangrijke vragen? Kom dan naar de Datamiddag op 26 september met Data science coach, Daniel Kapitan, die samen met jou kijkt hoe we AI op een verantwoorde manier kunnen inzetten! Dat wil je niet missen. Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden kan t/m woensdag 25 september 12.00 uur

Op 26 september verkent Kapitan (vanuit het Ethisch kader) paradoxen en tegenstellingen om vervolgens met elkaar een handzaam en werkbaar perspectief vast te stellen waarmee verzekeraars AI kunnen ontwikkelen én toepassen. Dit alles vanuit de grenzeloze morele ambitie van Kapitan om “anderen helpen meer met data te doen“. Zo werkt de Data science coach aan vraagstukken op het gebied van data-gedreven onderzoek, ontwikkeling en digitalisering. “Vanuit deze rol help ik organisaties met het vergroten van hun data-vaardigheden, bijvoorbeeld door het bouwen van nieuwe afdelingen of het begeleiden van data-gedreven innovatieprogramma’s. Ik breng expertise samen op het gebied van data- infrastructuur, data-engineering, algoritmiek en datavisualisatie. Daarbij heb ik vaak de rol als verbinder tussen de dagelijkse praktijk in de teams en het bestuur,” vertelt Kapitan.
Wat hem vooral drijft is zijn optimisme over de potentie van machine learning voor maatschappelijke vraagstukken. “Tegelijkertijd zie ik de zorgen die leven ten aanzien van veilig, transparant en verantwoord gebruik van data en algoritmes,” zo benadrukt hij. “Daarom streef ik ernaar om de ‘taal’ van datawetenschappen voor een steeds groter publiek toegankelijk te maken. Ik ben een vakliefhebber en draag dat, naast mijn projectwerk, graag uit als Fellow en docent bij het Eindhoven AI Systems Institute (EAISI) aan de TU Eindhoven.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Unigarant
2.578
Medior
Hoogeveen
Unigarant
4.170 - 6.306
Junior
Hoogeveen
Unigarant
Max. 3.764
Junior
Hoogeveen