GenAI gaat een revolutie teweegbrengen in de financiële dienstverlening met verbeterde besluitvorming en personalisatie

Practice Head of Disruptive Tech Global Data

Genatieve AI (genAI) zal de financiële dienstverlening op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer transformeren. Deze technologie ontwikkelt zich in verschillende fasen en biedt transformatieve mogelijkheden, zoals verbeterde besluitvorming, gepersonaliseerde diensten en innovatieve productontwikkeling.

Met een aanzienlijke financieringsgroei en toenemende adoptie zal genAI ongekende innovatie en operationele efficiëntie in de sector stimuleren, zegt data- en analysebedrijf GlobalData.

Manish Dixit, Practice Head of Disruptive Tech bij GlobalData, merkt op: “Ondanks een terugval in de totale financiering voor startups in de financiële dienstverlening, is de veerkracht van genAI-startups in de financiële dienstverlening opmerkelijk geweest. De financiering in deze sector is tussen 2023 en 2024 YTD met ruim 30% gestegen, wat wijst op een grote belangstelling van beleggers. Deze instroom van kapitaal biedt aanzienlijke kansen voor financiële bedrijven om genAI te benutten, transformatieve capaciteiten te stimuleren en nieuwe wegen voor groei en innovatie te openen. Nu bedrijven deze technologie in 2024 steeds meer gaan toepassen, kan genAI in de financiële dienstverlening de besluitvorming, gepersonaliseerde dienstverlening en baanbrekende productontwikkeling verbeteren, wat een transformatief tijdperk in de sector inluidt.”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

DEKRA People
3.800 - 4.800
Senior
Alkmaar
CED Interim Professionals
Marktconform
Senior
Heel Nederland
CED Interim Professionals
Marktconform
Medior
Zuid-Holland