McLarens ziet enorme toename van vermoedelijke valse documenten

Head of Investigation at McLarens

Brendan Gillooly, Head of Investigation bij McLarens: "Ons expertisebureau zag de afgelopen 18 maanden het aantal verdachte valse documenten met 300% toenemen. De aantallen zijn sindsdien constant gebleven. Mede hierdoor maken we ons zorgen over de impact van generatieve AI op cyberrisico’s en verzekeringsfraude."

Vermoedelijke vervalsingen die ter analyse werden voorgelegd aan het fraudeonderzoeksteam waren onder andere identiteitsdocumenten, contracten voor machinehuur, offertes en facturen voor herstel van schade, kwitanties en bankafschriften, naast deepfake afbeeldingen en geluidsopnamen. Dit betrof een reeks claims, waaronder bedrijfsschade, commercieel vastgoed, bouw en techniek en particuliere klanten en nalatenschappen.

McLarens heeft ook verschillende cyberschadeclaims gezien waarbij sprake was van ‘deep fake’ video- en audio-opnamen. Eén claim ter waarde van meerdere miljoenen ponden had betrekking op betalingen die frauduleus waren geverifieerd door een vermoedelijke AI deep fake. In reactie hierop heeft het bedrijf zijn interne trainingsprogramma uitgebreid en test het een AI-geleide documentanalysetool om de handmatige controles en onderzoeken te verbeteren.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Unigarant
2.578
Medior
Hoogeveen
Unigarant
4.170 - 6.306
Junior
Hoogeveen
Unigarant
Max. 3.764
Junior
Hoogeveen