VNG wil eigen schadeverzekeraar voor gemeenten oprichten

Logo

De VNG werkt aan het oprichten van een eigen schadeverzekeraar voor gemeenten. Het initiatief staat ter bespreking op de agenda voor de aankomende ALV op 26 juni. Het is onderdeel van een groter plan, genaamd het Risicobeheerfonds, waar gemeenten op basis van solidariteit hun financiële risico’s kunnen afdekken.

Nu via aanbestedingen

Belangrijke schadeverzekeringen die gemeenten op dit moment inkopen, doorgaans via aanbestedingen, zijn brandverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, ongevallenverzekeringen en wagenparkverzekeringen. Volgens PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is de verzekeringsmarkt voor decentrale overheden momenteel beperkt tot 2 à 3 verzekeraars.

Eigen risicobeheersing

Die zullen zich wel even achter de oren krabben als zij de plannen van de VNG lezen, want de gemeentekoepelorganisatie wil de risicobeheersing volledig zelf gaan organiseren. Het plan voor het Risicobeheerfonds bestaat uit drie onderdelen: zo komen er risicolabels per thema, risicoadviseurs en tot slot een eigen schadeverzekeringsmaatschappij die zal werken op basis van solidariteit en gelijkheid.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

DEKRA People
3.800 - 4.800
Senior
Alkmaar
CED Interim Professionals
Marktconform
Senior
Heel Nederland
CED Interim Professionals
Marktconform
Medior
Zuid-Holland